sledujte nás na Facebookufacebook

Bulgurové rizoto


1 porce:

Energie 1 732kJ/411kcal
Bílkoviny 32,2g
Tuky 15,2g
Sacharidy 43g

Ingredience:
40g celozrnný bulgur
100g cibule
50g brokolice
30g červená paprika
30g kukuřice
100g šmakoun
30g sýr
10g směs semínek (sezamové, slunečnicové, dýňové, konopné, lněné)
5g kokosový olej

Na oleji si lehce osmahneme cibulku do zlatova. Poté přidáme na kousky nakrájeného šmakouna. Po opražení přidáme brokolici, kousky papriky, kukuřici a směs semínek. Přidáme bulgur spolu s 3 hrnky vody. Okořeníme, promícháme a vaříme, dokud bulgur nevsákne všechnu vodu. Rizoto nezapomeneme kontrolovat, aby se nám nepřipálilo a jak je třeba (bulgur není ještě měkký), tak přidáváme postupně trochu vody. Na konci má být bulgur měkký a mírně lepivý. Na talíři posypeme strouhaným sýrem a čerstvými bylinkami.


Bulgur se zeleninou a lososemCelozrnné nočky s rajčátky a bazalkou