Krůtí maso s plněnou bramborou
1 porce:
Energie 1 599kJ/380kcal
Bílkoviny 41,7g
Tuky 7,9g
Sacharidy 40,5g
Ingredience:
100g krůtí maso
100g cibule
120g brambory
50g Cottage
50g pórek
5g kokosový olej
koření, čerstvé bylinky dle chuti
Brambory si uvaříme, v celku se slupkou. Poté rozkojíme na půl a vydlabeme vnitřní část, kterou dáme do mísy. K vydlabané části přidáme na jemno nasekaný pórek, Cottage, bylinky a koření. Promícháme a brambory naplníme. Pokládáme na plech a dáme zapéct do trouby. Maso si nakrájíme na malé kousky a naložíme do jemně nakrájené cibulky, česneku a bylinkové koření (můžeme nechat odležet přes noc). Poté připravíme na kokosovém oleji.
Brambory jsou dobrým zdrojem mnoha cenných látek, obsahují poměrně velké množství vlákniny, z minerálních látek vápník, železo, hořčík, fosfor, zinek a draslík. Z vitaminů obsahují ve významnějších koncentracích vitaminy skupiny B a kyselinu listovou.
≪Karbanátky z uzeného tofu s kuskusem ≫Krůtí prsíčka se štíhlými nudlemi