sledujte nás na Facebookufacebook

Jarní závitky


1 porce:
Energie 1 947 kJ/464 kcal
Bílkoviny 29,8 g
Tuky 15,7 g
Sacharidy 55,6 g

Závitky:
100 g tofu (natural, bylinkové)
30 g mrkve
30 g bílého hlávkového zelí
40 g červené papriky
30 g kuskusu (pro bezlepkový recept – jáhly)
5 g lněného semínka
5 g konopného semínka
2–3 ks rýžového papíru
5 g olivového oleje

Salátek:
60 g pekingské zelí
60 g rajčat
80 g bílého jogurtu
50 g kukuřice
bylinkové koření

Jarní závitky: Mrkev a zelí nakrouháme na tenké nudličky, tofu také nastrouháme a vše smícháme. Do směsi zeleniny a tofu přimícháme semínka a na drobounko nakrájenou papriku, a pokud by byla směs moc řídká, tak přidáme dle potřeby kuskus. Vše okořeníme a dochutíme. Směs necháme odležet tak cca 10 min. Do větší mísy si nalijeme horkou vodu, do které si na pár sekund namočíme listy papíru, aby úplně změkl. Listy si poté rozprostřeme do středu, klademe připravenou směs. Papír zahneme po bočních okrajích a pak celé zarolujeme, aby byla směs důkladně zabalená. Směsi nedáváme příliš, jen tolik, abychom mohli papír zabalit tak, aby tvořil dvě vrstvy, při pečení se jinak totiž může stát, že papír popraská. Závitky pokládáme na pečící papír a potřeme olivovým olejem (pro zlepšení chuti můžeme do oleje přidat bylinkové koření. Pečeme při mírné teplotě (160–170 °C) do zlatova. Jako přílohu podáváme salát.

Salát: Natrháme pekingské zelí, rajčátka překrojíme na půl, přimícháme kukuřici a bílý jogurt – dokořeníme bylinkovým kořením.


Hovězí kuličky s červenou čočkouKarbanátky z uzeného tofu s kuskusem