sledujte nás na Facebookufacebook

Pohanka se sójovými ďobáčky


1 porce:
Energie 2 195 kJ/523 kcal
Bílkoviny 25,8 g
Tuky 25g
Sacharidy 65,7g

80g sójové ďobáčky
50g pohanka
20g naklíčené luštěniny (čočka, fazole mungo, vojtěška)
10g směs semínek (sezamové, slunečnicové, dýňové, konopné, lněné)
80g brokolice
80g mrkev
80g celer
50g pórek
5g kokosový olej

Je více možností, jak si pohanku připravit. Je možné jí vařit ve vodě cca 20min do změknutí. Tímto však ztrácí své prospěšné živiny, kvůli kterým si jí připravujeme. Ten ideální způsob přípravy je ten, že pohanku spaříme vřelou vodou a necháme jí pod pokličkou na teplém místě dojít. To však může trvat také i hodinu. Další způsob je pohanku mírně zavařit a poté nechat dojít pod pokličkou cca 30min. Na kokosovém oleji si krátce osmahneme kousky pórku, mrkve, brokolice a celeru, následně smícháme s uvařenou pohankou a dokořeníme. Ďobáčky si lehce prohřejeme na pánvi (bez přidání oleje), přidáme naklíčené luštěniny a směs semínek, dokořeníme dle chuti.


Plněné žampiony Segedínský guláš