sledujte nás na Facebookufacebook

Segedínský guláš


1 porce:
Energie 2 425kJ/579kcal
Bílkoviny 41,5g
Tuky 22,4g
Sacharidy 64,3g

Ingredience:
100g libové hovězí maso (krůtí maso)
150g hlávkové zelí (kysané zelí – nejlépe domácí)
150g cibule
Knedlík:
70g okoralé celozrnné pečivo
1ks vejce
100g rukola, polníček, petrželka
10g směs semínek (sezamové, slunečnicové, lněné)
Bylinkové koření, červená paprika, koření dle chuti

Maso nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka, dáme do tlakového hrnce nebo do pekáčku, podlijeme vodou, okořeníme a pečeme či vaříme do měkka. Poté přendáme uvařené maso do hrnce, přidáme zelí a vaříme, můžeme zahustit trochou otrub. Dokořeníme dle chuti. Během vaření guláše si uvaříme knedlík. V míse smícháme kostičky okoralého celozrnného pečiva, vejce a nasekané bylinky, rukolu nebo polníček. Okořeníme bylinkovým kořením a přidáme pomletá semínka. Hrníček vymažeme trochou kokosového oleje a naplníme do ¾ hrníčku. Dáme do hrnce s vodou (měla by dosahovat do ½ hrníčku) a zaklopíme pokličkou. Vaříme cca 20 min. Po uvaření vyklopíme a podáváme.


Pohanka se sójovými ďobáčky Šmakounové lečo s celozrnnými plackami