sledujte nás na Facebookufacebook

Šmakounové lečo s celozrnnými plackami


1 porce:
Energie 2 474kJ/590kcal
Bílkoviny 26,2g
Tuky 15,4g
Sacharidy 84,9g

Ingredience:
100g šmakoun (plátek, nudle)
150g brambory
150g cibule
100g paprika
15g směs semínek (sezamové, slunečnicové, lněné)
5g kokosový olej

Placky:
50g celozrnná mouka
voda
1čl olivový olej
bylinkové koření, červená paprika, kari koření

Na oleji osmahneme šmakoun nudle, nebo nastrouháme plátek šmakouna na struhadle, přidáme kousky papriky, po mírném změknutí přidáme půlkolečka cibule a restujeme. Brambory si uvaříme ve slupce, nevaříme úplně do měkka. Oloupeme, nastrouháme a přidáme k restované zelenině. Přidáme čerstvé bylinky, bylinkové koření a kari koření, s kterým nešetříme, směs by měla být ostřejší chuti. Jako přílohu si připravíme placky. Do mísy si dáme celozrnnou mouku, olej a postupně přidáváme vodu (pozor, abychom hned nepřilili mnoho vody!). Těsto zpracujeme do hladka, aby se nám nelepilo na ruce. Těsto rozděláme na dvě části a z každé z nich si vyválíme tenkou placku, kterou na rozpálené pánvi osmahneme z obou stran (již nepřidáváme na pánev olej). Směs na talíři posypeme mořskou řasou Nori.


Segedínský guláš Špaldové kernotto s robi masem