sledujte nás na Facebookufacebook

Kamutová kaše s jahodami


1 porce
Energie 1 582kJ/377kcal
Bílkoviny 16,5g
Tuky 13,3g
Sacharidy 53,2g

Ingredience:
30g kamut
200ml mléko (kravské, kokosové, mandlové, sojové)
10g směs semínek (sezamové, slunečnicové, dýňové, konopné, lněné)
15g chia semínka
5g med
150g jahody

Kamut vaříme ve vodě s mlékem do změknutí a vyvaření tekutiny. Po mírném vychlazení vmícháme med a pomletou směs semínek. Jahody rozmixujeme a vmícháme chia semínka, ta nabobtnají a vytvoří pudinkovou konzistenci. Poté vrstvíme do skleničky a ozdobíme oříšky.

Kamut je prapůvodní obilí. Je starodávným druhem pšenice, která nebyla dotčena moderními zemědělskými postupy (hybridace, genetické úpravy). Kamut obsahuje větší množství kvalitních bílkovin, nenasycených mastných kyselin, minerálů a stopových než běžné obiloviny. Kamut má mimořádně vysoký obsah selenu, zinku a hořčíku. Produkty z pšenice kamut mají nízký glykemický index, jsou tedy prospěšné při dietě, pro diabetiky a sportovce.


Jáhlová kaše s kokosemKroupová kaše