sledujte nás na Facebookufacebook

Nektarinkový RAW dezert


Ingredience – 2porce:

Základ dortu:
1 hrnek ovesné vločky
½ hrnku datle
1PL med (agáve sirup)
voda

Střední vsrtva:
2ks kiwi
1ks banán
2PL chia semínka
1ČL ječmen – prášek
1ks nektarinka

Horní vrstva:
2ks nektarinky
½ hrnku sušené meruňky
1PL kokosový olej
Kakao (karob)

Datle a vločky rozemeleme. Přidáme med a postupně doléváme vodu. Jakmile je směs tuhá, vytvoříme korpus a dáme do chladničky. Dále si připravíme střední vrstvu dezertu, rozmixujeme kiwi a banánem a přidáme chia semínka a ječmenový prášek. Necháme chvíli odstát, semínka nabobtnají a směs bude tužší. Mezi tím si nakrájíme nektarinku na malé kostičky. Vyndáme korpus z lednice a dáváme na něj střední vrstvu, kterou posypeme kousky nektarinky. Opět dáme do lednice. Připravíme si poslední vrstvu, meruňky dáme na chvíli odtát do vody, poté vodu slijeme a přidáme nektarinky a kokosový olej. Rozmixujeme a pokládáme jako poslední vrstvu, kterou posypeme kakaem nebo karobem. Dáme ztuhnout do lednice na cca 2hod, před podáváním necháme dezert povolit cca 10 min při pokojové teplotě.


Kokosový raw dortík s banányPohankový dezert s ovocem